1011 mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9,9!

Valuta

Bij veel speelgoed staat van tevoren min of meer vast wat je ermee kunt. Een puzzel maak je af, met een xylofoon maak je muziek en bij een vormenstoof stop je de blokjes in de openingen. Hoe anders is dat met open-einde-speelgoed! Dit speelgoed kan alles zijn en worden. Als ouder vraag je je vast af of het de investering waard is. Welke spellen kun je bijvoorbeeld spelen met de Stapelstein stenen? Eén ding kunnen we alvast verklappen: Stapelstein biedt een wereld aan mogelijkheden! We inspireren je met … leuke ideeën.

Wat zijn Stapelstein-stenen?

Stapelstein zijn stapstenen van waterbestendig gerecycled polypropeen die je kunt stapelen of op stappen. Het is typisch open einde speelgoed waar je kind vanaf één jaar tot zo’n 8 jaar heel veel plezier van gaat hebben. De stapstenen motiveren kinderen om actief te spelen en meer te bewegen. Zo stimuleer je al spelenderwijs de grove motoriek.

Wat kan je allemaal doen met Stapelstein?

Het mooie is: dat staat niet vast! Je kind kan er zelf zijn of haar creativiteit op loslaten. De stapstenen zijn een bekend voorbeeld van open einde-speelgoed. Oftewel: speelgoed waarvan je kind zelf bepaalt wat het wordt of welk spel erbij past.

We brengen je graag op ideeën. Dit zijn een paar leuke spel-opties met de Stapelstein stenen:


  1. Parcours maken. Met de Stapelstein stenen bouw je de leukste parcoursen binnen en buiten. Stap of spring van steen naar steen. Of leg er andere onderdelen tussen, zoals kussens. Apenkooien in het klein. Hoe leuk is dat!
    Wat kun je met stapelstein-stenen? Parcours maken!Wil je het parcour wat uitdagender maken? Loop het parcour dan met een balletje op een lepel of in een kom. Lukt het om het balletje naar de overkant te brengen, zonder dat deze van de lepel valt?

    Tip: Kies voor de houten ballen van Grimm’s in regenboogkleuren of pasteltinten. Zo kun jij de bal gelijk naar de bijpassende kleur Stapelstein-steen lopen.
  1. Torens bouwen. Je kan de Stapelstenen gemakkelijk op elkaar stapelen om een hoge toren te maken. Je kunt het bouwen uitdagender maken door een Stapelstein-steen rechtop in een andere steen te zetten of bolle kant op kant stapelen.
    Wat kun je met de stapelstein-stenen? Torens bouwen en stapelen!
  1. Gooi spelletjes. Combineer de Stapelstein stenen met sensorische pittenzakjes voor allerlei leuke gooi spelletjes. Gooi de pittenzakjes in dezelfde kleur stapelsteen. Het gericht gooien stimuleert de hand-oogcoördinatie van je kind.

    Meer uitdaging? Houdt dan een Stapelstein-steen in je hand en leg hierin een pittenzakje. Gooi het pittenzakje vanuit de stapelsteen naar de ander en de ander vangt het pittenzakje met behulp van een Stapelstein-steen.
  1. Waterpret. Wist je dat de Stapelstein stenen waterbestendig zijn? Super leuk dus om ze mee naar buiten of in bad te nemen en te vullen met water. Water overgieten, spetteren, je kind zal hier heel blij van worden. Laat de waterpret maar beginnen.
    Stapelstein spelidee water overgietenOok leuk om in het water de lucent cubes van Bauspiel toe te voegen. Fascineren om te zien hoe de kleuren in het water reflecteren. Of voeg eendjes of vissen (bijvoorbeeld het visspel van PlanToys) aan het water toe. Hoeveel vissen of eendjes kun jij vangen?
  1. Opstapje. Gebruik de stenen als kruk, stoel of opstap. Handig als je kind jou mee wilt helpen in de keuken. Of natuurlijk om vanaf te springen.
  1. Tollen. Leg de Stapelstein met de holle kant naar boven op grond en laat je kind in de Stapelstein-steen zitten. Draaien maar. Pas op dat je niet duizelig wordt. Dit spel vinden de allerkleinsten ook fantastisch.
  1. Kleuren sorteren. De Stapelstein-stenen matchen perfect met ander regenboog- en pastelkleurig speelgoed van o.a. Grimm’s, Little Botanic Label en Grapat. Doe de juiste kleur in de bijpassende stapelsteen. Begin simpel met twee kleuren en voeg iedere keer weer een kleur toe. Niets leuker dan al spelenderwijs leren.
    Wat kun je met Stapelstein-stenen? Oefen met kleuren herkennen en sorteren!
  1. Verstoppertje. Ken je nog het spelletje waarbij je drie bekers gebruikt en onder één beker iets verstopt? Dat is ook super leuk om met de Stapelstein-stenen te spelen. Kies je drie favoriete kleuren en stop onder één steen een voorwerp. Husselen maar. Weet jij nog waar het verstopt zit?
  1. Stoelendans. Leg je stapelstenen in een kring en zet je favoriete muziek op. Zodra de muziek stopt stap je zo snel mogelijk op een Stapelstein-steen. De persoon die geen steen heeft weten te bemachtigen is helaas af. Het spel gaat net zolang door tot er één iemand overblijft.
  1. Trommelen. De Stapelstein-stenen maken leuk geluid als je er op trommelt. Helemaal als je ze in het water legt en dan gaat trommelen. Super leuk om te ontdekken!
    Wat kun je met stapelstein-stenen? Trommelen!
  2. Balanceren. Oefen je balans met de Stapelstein-stenen. Hoelang kan jij op één been staan?

Bestel jouw open-einde-speelgoed bij Studio Bambacht

Open-einde-speelgoed blijft voor kinderen tot latere leeftijd superleuk. Zoals je ziet, kun je met de Stapelstein stenenallerlei kanten op. Het is dus absoluut de investering waard! Kijk jij er al naar uit om samen met je kind de leukste spellen te bedenken? Bestel dan jouw Stapelstein-stenen of ander open-einde-speelgoed bij Studio Bambacht.

Als je je bestelling op een werkdag vóór 16:00 uur plaatst, dan gaat het vandaag nog met de post mee. Zo hebben jullie er samen al snel plezier van.