1011 mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9,9!

Valuta

Als je kind naar de basisschool of opvang gaat, is een eigen kinderrugtas onmisbaar. Daarin kan je kind een lunchtrommel, drinkfles, gymspullen én andere handige dingen meenemen. De meeste kinderen stralen van trots als ze een eigen tas op hun rug dragen. Maar met zó veel leuke merken en tassen is de keuze reuze. Hoe beslis je welke rugzak voor de basisschool het beste bij jouw kind past? Wij helpen je op weg met praktische tips om de juiste basisschoolrugzak te scoren.

Wat stop je in een rugzak voor de basisschool?

Een rugzak voor de basisschool is voor veel kinderen onmisbaar. Je kunt er alles in kwijt wat je kind op een doorsnee dag mee naar school neemt. Denk aan een (goed gevulde!) lunchtrommel, een drinkfles, snacks, een schrift en eventueel huiswerk of gymspullen. Heeft je kind een keer iets extra’s nodig voor school, zoals knutselmateriaal, een boek of de favoriete knuffel van je kind? Geen probleem! Gelukkig is in al onze kinderrugtassen plek zat om al die spullen mee te nemen.

In de bovenbouw krijgen kinderen vaak ook huiswerk mee. Ook dat kun je in een goede rugzak kwijt. Koop dan het liefst een rugzak met een speciaal vak voor papier of schriften. Daarvoor zijn onder andere de grote rugtassen van Trixie ideaal.

Hoe groot moet een rugzak zijn voor de basisschool?

We adviseren een rugzak van 6 tot 13 liter voor kinderen in groep 1 t/m 4. Hierin kun je prima alles kwijt wat je kind nodig heeft voor een schooldag op die leeftijd. Denk aan een broodtrommel, een drinkbeker, een gezonde snack en eventueel de gymspullen. Tegelijkertijd is de tas dan niet groter dan nodig is, waardoor je kind niet onnodig veel hoeft te sjouwen. 

Voor de bovenbouw raden we een iets grotere rugzak aan van minimaal 15 liter. Hiervoor zijn de grote rugtassen van Trixie (zoals deze met een muis, vos of eenhoorn) perfect. Die hebben een groter binnenvak en bieden dus genoeg plek om bijvoorbeeld ook huiswerk, gymspullen, een boek of andere extra spullen mee te nemen. 

    Lees ook: Welke maat rugtas heb je voor welke leeftijd nodig? 

    Hoe kies je de juiste rugtas voor de basisschool?

    Gaat jouw kind binnenkort voor het eerst naar school? Superspannend! Dat vraagt natuurlijk om een leuke én praktische basisschoolrugzak om mee te nemen. Maar hoe maak je de keuze met zoveel verschillende exemplaren? Wij helpen je er een handje bij. Dit zijn een paar dingen om op te letten als je een rugtas voor de basisschool en/of opvang koopt:

    1. Kies de allerleukste print. Je wilt uiteraard dat je kind supertrots is op die mooie schooltas. Gelukkig is er aan mooie prints geen gebrek. We hebben talloze leuke tassen. Zo zijn de tassen van Trixie met hun vrolijke dierenprint bij veel kinderen favoriet. We hebben bijvoorbeeld een kinderrugtas met een dinosaurus, een rugtas met een tijger en een rugtas met een kat. Welk kind wil er nu niet al met een vriendje op school komen?!
    2. Besluit welk materiaal je wilt. Een stevige tas is wel zo handig. Maar daarvoor zit je bij al onze rugtassen goed. Daarnaast kun je kiezen voor tassen van een fijner materiaal als katoen of voor een mooie teddy-tas van Jollein. Ook heel handig: de rugzakken van Trixie hebben een speciale waterafstotende acryl coating. Daardoor kun je je kind er met een gerust hart mee door de plassen laten stampen.
    3. Check of de tas verstelbare banden Dankzij verstelbare banden kun je een rugzak voor de basisschool altijd draagbaar maken voor jouw kleintje. Ook kan de tas dan met je kleintje meegroeien. Wel zo handig dus om altijd voor banden te kiezen die je kunt verstellen! Dit kan trouwens bij alle rugtassen die wij verkopen.
    4. Kijk of de tas wasbaar is. Een lekkende beker? Een bakje dat niet goed dicht zit? Als ouder ontkom je er helaas niet aan dat de tas soms vies wordt. Dan is het fijn als je een rugzak kunt wassen. Geen zorgen: je kunt al onze rugtassen wassen op 30 graden.
    5. Bekijk hoeveel er in de tas past. Voor een hele dag school of opvang moet er natuurlijk genoeg in een rugzak passen. Gelukkig zijn onze kinderschooltasjes daar speciaal voor ontworpen, waardoor er genoeg ruimte is voor een broodtrommel, drinkbeker, tussendoortje en misschien wel reservekleding of de favoriete knuffel van je kind. Voor de basisschool is een tas van 6 tot 13 liter ideaal voor de onderbouw. Kies voor de bovenbouw een inhoud van minimaal 15 liter.
    6. Overweeg een rugtas met naam. Ook een leuke optie: koop een rugtas met de naam van je kind. Dan weet je zeker dat je kind de rugtas niet zomaar kwijtraakt én zal je kind er nog trotser mee rondlopen. Je kunt bij ons bijna alle rugtassen met naam bestellen. Wij borduren of drukken dan de naam van je kindje erop. 

    Welke rugzak voor de basisschool kies jij?

    In onze webshop vind je de leukste rugzakken voor de basisschool van de merken Trixie, Little Dutch en Jollein. Heb jij ze al allemaal bekeken? Laat je kind ook zeker meekijken, zodat jullie samen de allermooiste favoriet kunnen uitkiezen.

    • De rugtassen van Trixie herken je direct aan de superleuke dierenvormen. Met heel veel dierenopties zit vast ook het lievelingsdier van jouw kind ertussen. Van katten tot dinosaurussen, en van leeuwen tot pinguïns – er is van alles wat! Tip: spiek ook bij de grote rugtassen van Trixie en bij de superleuke boekentassen. Die laatste zijn ook heel handig om huiswerk in mee te nemen zodra je kind wat ouder is.
    • De rugtassen van Jollein zijn er onder andere van een heerlijk zachte teddystof (in crème en karamel). Zijn ze niet énig en onwijs schattig? Daarnaast heeft Jollein de superleuke gewatteerde-rugtassen van wat stoerder materiaal (in beige en groen). Ook ontzettend leuk om voor je kind te scoren!
    • De rugtassen van Little Dutch staan bekend om hun fleurige prints. We hebben deze gezellige rugtassen met boten, met bloemen en vlinders en met boerderijdieren. Om vrolijk van te worden!

    Wil jij een mooie rugzak met naam uitzoeken voor je kind?
    Bekijk al onze rugtassen met naam.
     

    Rugtas voor de opvang

    Gaat jouw kind nog niet naar de basisschool, maar wel al naar de opvang? Ook dan is een tas van 6-13 liter het handigst. Kies dan voor een tas met verstelbare banden. Zo kan de tas meegroeien tot de basisschool en heb je er lang plezier van.

    Helemaal handig voor de opvang is een rugtas met de naam van je kind. Dat vinden de juffen en meesters van het kinderdagverblijf in elk geval een verademing. Zij weten niet uit hun hoofd welke tas elk kind heeft, waardoor regelmatig kinderen met de verkeerde tas naar huis gaan. Als je er een naam op laat drukken, raakt de rugtas van je kind nooit meer zoek. De juffen zullen je dankbaar zijn en je kind zal zich extra speciaal voelen met een eigen rugzak met naam. 

    Bekijk onze basisschoolrugtassen en scoor jouw favoriet

    Ben jij er na deze tips helemaal klaar voor om een fijne basisschoolrugtas voor je kind te kopen? Wij hebben de leukste exemplaren voor je verzameld! Bekijk al onze kinderrugtassen voor de basisschool en kies samen met je kind jullie favoriet. Dan maak je je kind sowieso dolgelukkig!

    Heb je extra vragen over de eerste rugtas voor je kind? Dan mag je Iris altijd een bericht sturen. Mail haar op info@studiobambacht.nl of zet een bericht in de chat.