1011 mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9,9!

Valuta

Het kiezen van de juiste kleding voor je baby kan een uitdaging zijn, vooral als het gaat om de mouwlengte van de romper. De juiste mouwlengte kan een groot verschil maken in het comfort van je baby. Maar hoe weet je wanneer je moet kiezen voor een romper met lange mouwen of met korte mouwen? In dit blog geven we je alle informatie die je nodig hebt om de juiste baby romper te kiezen. 

Waarom de juiste mouwlengte belangrijk is

Met een baby kun je niet zonder rompertjes. De juiste mouwlengte speelt een belangrijke rol bij het comfort en op temperatuur houden van je baby. De gouden regel: kleed je baby altijd met één laagje meer dan jezelf. Zeker bij een pasgeboren baby is dit belangrijk, want je baby kan zichzelf dan nog niet op temperatuur houden. Een romper met lange mouwen is dan zeker een must!

Wanneer kiezen voor een romper met korte mouw?

Rompers met korte mouw zijn veelzijdig en kunnen het hele jaar door worden gebruikt. Op de hete zomerdagen is een romper met korte mouw vaak het enige kledingstuk dat je kindje draagt. Rompertjes van katoen zijn absorberend, ademend en heerlijk zacht.

Is het wat koeler? Combineer de romper met korte mouw met een shirt, vestje en/of broekje. Laagjes zijn altijd handig, want als het toch te warm blijkt te zijn, kun je makkelijk een laagje uittrekken.

In de winter draagt je baby de romper met korte mouw vaak als ondergoed onder een dikke trui.

Wanneer kiezen voor een romper met lange mouw?

In het voorjaar en najaar is een romper met lange mouw prima aan te trekken als bovenkleding. De meeste rompers zien er tegenwoordig super mooi uit en hebben een mooie kwaliteit! In de winter worden rompers met lange mouwen vaak als ondergoed gebruikt. In de zomer beschermt een romper met lange mouwen je baby tegen de zon.

Romper en baby slaapzak combineren

Vanaf een maand of 3 tot zeker 2 jaar slaapt je kind veilig en warm in een baby-slaapzak. Vaak combineer je een romper met een slaapzak om je kind warm te houden. Het is belangrijk om de TOG-waarde van zowel de romper als de slaapzak te controleren. Door de TOG-waarde van deze kledingstukken slim te combineren, ligt je kindje er het hele jaar door comfortabel bij. Hieronder een handig overzicht van de kamertemperatuur en de TOG-waarde slaapzak zonder mouwen:

  • 24 – 27 °C: een romper zonder mouwen met zomerslaapzak met 0.5 TOG.
  • 22 - 24 °C: romper met korte mouwen met zomerslaapzak met 0.5 TOG.
  • 20 – 22 ° C: romper met lange mouwen met zomerslaapzak met 0.5 TOG of een romper met korte mouwen met een slaapzak met afritsbare mouwen met 2.0 TOG.
  • 18 – 20 °C: romper met korte mouwen met pyjama met een zomerslaap met 0.5 TOG of slaapzak met afritsbare mouwen met 2.0 TOG of 2.5 TOG.
  • 16 – 18 °C: romper met lange mouwen met pyjama met slaapzak met afritsbare mouwen met 2.0 TOG of 2.5 TOG.

Twijfel je? Voel dan altijd de achterkant van het nekje van je baby. Voelt het klam of zweterig? Trek een laagje uit. Voelt het fris? Doe een dan laagje extra aan.

Bestel jouw rompers online bij Studio Bambacht

Wil je alvast de fijnste rompers met lange of korte mouw voor je kind in huis halen? Of heb je een extra setje rompers nodig die twee maten meegaan en niet gaan lubberen? In al die gevallen zijn onze rompertjes ideaal. Bestel je rompertjes dan bij Studio Bambacht!

Bestel je de rompers op werkdagen vóór 16:00 uur? Dan verzenden wij je bestelling dezelfde dag nog.*

Met uitzondering van een bestellingen die gepersonaliseerde producten bevat. Deze hebben een levertijd van 1-3 werkdagen.